Είστε εδώ

Πρόσωπα

Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος

Επιχειρηματίας
Off

Εμβληματική φυσιογνωμία στη μεγάλη βιομηχανία ΤΙΤΑΝ επί περίπου μισόν αιώνα, πρόεδρος του ΣΕΒ αλλά κυρίως άνθρωπος που είχε με τη συμπεριφορά του και την προσωπικότητά του κερδίσει όλους τους γύρω τους, ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος σφραγίζει με τον θάνατό του μια μοναδική πορεία στο χώρο της χειμαζόμενης ελληνικής βιομηχανίας. Μακάρι να βρει μιμητές...

Ντιέγκο Μαραντόνα

παλαίμαχος ποδοσφαιριστής
Off

Ο (για πολλούς) καλύτερος ποδοσφιαριστής όλων των εποχών, μεταφέρθηκε χθες και πάλι σε νοσοκομείο. «Δεν είναι καλά ψυχολογικά και αυτό έχει επίπτωση στην κατάσταση της σωματικής του υγείας. Δεν είναι τόσο καλά όσο θα ήθελα και όσο καλά γνωρίζω ότι θα μπορούσε να είναι. Χρειάζεται βοήθεια και αυτή ειναι η ώρα για να τον βοηθήσουμε» είπε στους δημοσιογράφους ο γιατρός του

Κωνσταντίνος Δημηνάκης

Έλληνας μαέστρος που ζει στη Βιέννη
Off

«Είναι σοκαρισμένος όλος ο κόσμος. Ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι το κέντρο της Ευρώπης και πόσο μάλλον η Βιέννη, από τις πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου, θα δεχόταν ένα τρομοκρατικό χτύπημα» δήλωσε ο Θεσσαλονικιός μαέστρος που ζει κι εργάζεται στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Σεμπάστιαν Κουρτς

Καγκελάριος της Αυστρίας
On

Αυτές τις μέρες ο Σεμπάστιαν Κουρτς εκφράζει την αντίσταση της Δύσης στη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των κοινωνιών σε Ευρώπη κι Αμερική από ακραίους Ισλαμιστές φονταμενταλιστές. Στέκεται όρθιος και λέει καθαρά: «Δεν θα αλλάξει τον τρόπο ζωής μας η τρομοκρατία»

Μάρτιν Μπάιστερμπος

Νέος επικεφαλής τμήματος ΕΚΤ για την Ελλάδα
On

Έχει το δύσκολο για την ελληνική γλώσσα όνομα Μάρτιν Μπάιστερμπος (Martin Bijsterbosch), μας θυμίζει κάτι από Ντάισελμπλουμ. Στο επόμενο χρονικό διάστημα, όμως, πολλοί θα μάθουμε να το ακούμε αλλά και να το προφέρουμε. Ο κ. Μπάιστερμπος είναι ο νέος επικεφαλής του τμήματος για την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Είναι έμπειρος οικονομολόγος της ΕΚΤ με μεγάλη πείρα στη μελέτη και την ανάλυση χωρών, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του στο πρόγραμμα της γειτονικής μας Κύπρου.

Σάνα Μάρτιν

Πρωθυπουργός της Φινλανδίας
Off

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάρτιν αποχώρησε από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής και ετέθη σε απομόνωση διότι ήλθε σε επαφή με άτομο που πιθανό να έχει προσβληθεί από το νέο κορονοϊό. 

Γιώργος Δελαστίκ

Δημοσιογράφος
Off

Μαχητική πένα, τεκμηριωμένα κείμενα και σταθερές απόψεις, είναι το τρίπτυχο που χαρακτήριζε τον Γιώργο Δελαστίκ σε όλη τη ζωή του, που τέλειωσε σήμερα το πρωί, 15 Οκτωβρίου. Παρέμεινε πιστός στην αριστερά, αλλά η επαγγελματική του επάρκεια είχε ως συνέπεια να κερδίσει το σεβασμό και την αναγνώριση από τους συναδέλφους του και τους αναγνώστες του, όλου του πολιτικού φάσματος. Είναι απώλεια για τη δημοσιογραφία ο θάνατός του. 

Θόδωρος Σκυλακάκης

Υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών
Off

Η δήλωση του αρμόδιου υπουργού «μετά το πέρας της πανδημίας οι αλλαγές στα φορολογικά» απογοήτευσε πολλούς που είχαν αποθέσει τις ελπίδες τους στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για γρήγορο εξευρωπαϊσμό (δηλ. θαρραλέα μείωση) των φορολογικών μας υποχρεώσεων. Γιατί κ. υπουργέ; 

Αν Λίντε

Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας
On

Απέδειξε ότι οι Αρχές και οι Αξίες ανθρώπων και κρατών, ο αλληλοσεβασμός και η πραγματική προσπάθεια για ειρήνη κι ελευθερία, είναι πάνω από τη διπλωματική γλώσσα. Και τα έψαλε για τα καλά στον Τσαβούσογλου, μπροστά στις κάμερες και τους δημοσιογράφους. Πάντα τέτοια!

Χάρολντ Πίντερ

Άγγλος θεατρικός συγγραφέας
On

Ο Πίντερ που γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1930, ήταν Άγγλος  συγγραφέας  θεατρικών έργων και θεατρικός σκηνοθέτης. Έγραψε έργα για θέατρο, ραδιόφωνο, τηλεόραση και ταινίες. Το πρώιμο έργο του συνδέεται με το θέατρο του παραλόγου. Το 2005 κέρδισε το Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας καθώς και το Βραβείο Φραντς Κάφκα.

Σελίδες

RSS Πρόσωπα