Είστε εδώ

Στις 22 Ιουλίου 1707 Αγγλία και Σκοτία δημιουργούν τη Μεγάλη Βρετανία

Στις 22 Ιουλίου 1706 οι επίτροποι από το Βασίλειο της Αγγλίας και το Βασίλειο της Σκωτίας συμφωνούν στις Πράξεις (νομοσχέδιο) της Ένωσης του 1707. 

Το Νομοσχέδιο για την Ένωση του 1707, που ψηφίστηκε από τα κοινοβούλια της Σκωτίας και της Αγγλίας, προέβλεπε την ένωση των δύο βασιλείων σε ένα, και άρα τη δημιουργία του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας. Ψηφίστηκε πρώτα στο κοινοβούλιο της Αγγλίας το 1706, ως "Νομοσχέδιο για την Ένωση με τη Σκωτία", ενώ το 1707 ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο της Σκωτίας ως "Νομοσχέδιο για την Ένωση με την Αγγλία".

Ήδη από το 1606, 1667 και 1689 υπήρξαν προσπάθειες να ενωθούν οι δύο χώρες οι οποίες συνδέονται με προσωπική ένωση, και με πολιτικούς όρους. Τώρα, όμως, τα δύο κοινοβούλια υποστήριζαν τη Συνθήκη, αν και για αρκετά διαφορετικούς λόγους.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ενημερωθείτε για Όλα στην Ευρώπη - Πατήστε like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τα αίτια της Ένωσης δεν είναι ιστορικά αποσαφηνισμένα και αδιαμφισβήτητα. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ψηφίστηκε από τους Σκωτσέζους ώστε να τους βοηθήσει η Αγγλία με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Άλλοι πάλι θεωρούν δεδομένο ως κίνητρο και την δωροδοκία. Από τη μεριά των Άγγλων τα κίνητρα φαίνονται πιο καθαρά. Μετά από 100 χρόνια ουσιαστικής κατάκτησης της Σκωτίας, και του θανάτου του βασιλιά υπό τον οποίον τα δύο στέμματα βρίσκονταν σε προσωπική ένωση, η Αγγλία δεν ήθελε να αποσχιστεί η Σκωτία, ενώ, φοβόταν και συμμαχία με τους αντιπάλους της.