Είστε εδώ

Πολωνία: Τα εμπορικά κέντρα θα ξανανοίξουν το ερχόμενο Σάββατο

Τα εμπορικά κέντρα θα ξανανοίξουν στην Πολωνία από το ερχόμενο Σάββατο, δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, κάτι το οποίο θα δώσει μια ώθηση στα καταστήματα λιανικής ενόψει των Χριστουγέννων.

Η κυβέρνηση έκλεισε τα κέντρα διασκέδασης και ορισμένα καταστήματα από τις 7 Νοεμβρίου έπειτα από μια έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, ωστόσο έκτοτε έχει σταματήσει να μεγαλώνει η καμπύλη των λοιμώξεων από την COVID-19.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Υπάρχει ένας όρος (...) πειθαρχία από κάθε κατάστημα, εμπορικό κέντρο, κατάστημα επίπλων. Αν δεν υπάρχει, αυτά τα καταστήματα θα κλείσουν", δήλωσε ο Μοραβιέτσκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

"Οι αποφάσεις αυτές μπορούν να σώσουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και γι'αυτό τις παίρνουμε", πρόσθεσε.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός σημείωσε ωστόσο ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ως τα Χριστούγεννα και κάλεσε τους Πολωνούς να περάσουν την περίοδο των Χριστουγέννων με τα πιο στενά πρόσωπα της οικογένειάς τους στα σπίτια τους και να μην ταξιδέψουν.