Είστε εδώ

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα συμμετέχει στη συζήτηση για τη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ

Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιείται στην πόλη της Πορτογαλίας Κοϊμπρα, συμμετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Συμμετέχω στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ και τον ρόλο της στο μέλλον. Υπάρχει αισιοδοξία που πρέπει να μεταφραστεί σε σκληρή δουλειά ιδιαίτερα για τη χώρα μας» τονίζει σε άναρτησή του στο Twitter ο Μ. Βαρβιτσιώτης δίνοντας το στίγμα της συνάντησης.

Επίσης, ευχαριστεί την τρέχουσα πορτογαλική προεδρία της ΕΕ για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση του Άτυπου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στην ατζέντα εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τις «εξόχως αποκεντρωμένες περιοχές της Ευρώπης» και την επίσημη έναρξη του δικτύου διερεύνησης προοπτικών της ΕΕ. Επίσης, στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης των λεγόμενων «Υπουργών του Μέλλοντος» συζητήθηκαν θέματα της ανοιχτής στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ, της ανθεκτικότητας και της διπλής πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.