Είστε εδώ

Τι συμβουλεύει τα παιδιά ένας κορυφαίος Ευρωπαίος αστροναύτης (video)

Ο Λούκα Παρμιτάνο, αστροναύτης της ESA (Ευρωπαϊκού Διαστημικού Σταθμού) δίνει τις δικές του συμβουλές στους νέους για το πώς η σωστή επένδυση του χρόνου τους σήμερα μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Λούκα θυμάται την παιδική του ηλικία και λέει ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουν οι νέοι είναι ο χρόνος. Ενθαρρύνει την επόμενη γενιά να συνεχίσει να διασκεδάζει, αλλά να το κάνει επενδύοντας στην εκπαίδευσή της, καθώς έτσι φυτεύει το σπόρο για ένα επιτυχημένο μέλλον.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η επιτυχία, λέει ο Λούκα Παρτμιτάνο, δεν μετιρέται από το αν κάποιος είναι αστροναύτης ή πλούσιος, αλλά με τη ενασχόληση με έργα που δίνουν ικανοποίηση και συμβάλλουν σε έναν καλύτερο κόσμο. «Εάν επιλέξετε κάτι που αγαπάτε, και αγαπάτε αυτό που κάνετε, δεν θα δουλέψετε ποτέ μια μέρα στη ζωή σας. Θα εργάζεστε, δεν θα δουλεύετε»

Ως Ιταλός αστροναύτης της ESA, ο Λούκα έχει μετάσχει σε δύο εξάμηνες διαστημικές αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Κατά την τελευταία του αποστολή, γνωστή ως Beyond, το 2019/2020 έγινε ο τρίτος Ευρωπαίος και πρώτος Ιταλός που διοίκησε τον Διαστημικό Σταθμό.

Ο Λούκα συνεχίζει να εργάζεται ως αστροναύτης στην Ευρώπη, εμπνέοντας την επόμενη γενιά εξερευνητών και υποστηρίζοντας τις ευρωπαϊκές προσπάθειες για τη βελτίωση της ζωής στη Γη και το μέλλον των διαστημικών ταξιδιών μέσω της ανθρώπινης και ρομποτικής εξερεύνησης.

Δείτε το σχετικό video (στα αγγλικά)