Είστε εδώ

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι αποδείξεις ότι η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από την υπόλοιπη Ευρώπη

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΕCDC) είναι η υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποτυπώνει συνεχώς την επιδημιολογική κατάσταση στις χώρες της Ευρώπης. Με βάση τα στοιχεία του έγκυρου Κέντρου, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά και κεντρικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λαμβάνουν τις αποφάσεις τους για τη διαχείριση του κορονοϊού. Τα αποτελέσματα της 7ης Ιανουαρίου 2021 δείχνουν καθαρά την κατάσταση στην Ευρώπη ανά χώρα, αλλά παράλληλα αποδεικνύουν ότι -παρά τη χαλάρωση και την εμφανή κόπωση της κοινωνίας- η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες καταστάσεις ως προς τη διάδοση του κορονοϊού και τη διαχείριση της προσπάθειας για ανάσχεσή του.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο πρώτος χάρτης δείχνει αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν "θετικότητα" του ιού, δηλαδή πόσα από τα τεστ που γίνονται συνολικά για τον κορονοϊό βγαίνουν θετικά. Η σχετική εικόνα δείχνει ότι μόνο η Ελλάδα, τρεις χώρες της Σκανδιναβίας και η Μάλτα είναι στο πράσινο, δηλαδή με θετικότητα (όπως φαίνεται επάνω αριστερά στην εικόνα) κάτω του 4%. 

whatsapp_image_2021-01-08_at_13.49.25.jpeg

Η δεύτερη εικόνα αναφέρεται στο μέσο όρο θετικότητας των τεστ σε επίπεδο 14 ημερων, δηλαδή όσο μπορεί να διαρκέσει η εκδήλωση του ιού στον ανθρώπινο οργανισμό. Κι εδώ βλέπουμε ότι η Ελλάδα είναι σε μια από τις καλύτερες θέσεις της Ευρώπης (η εξήγηση των χρωμάτων της κλίμακας είναι στο αριστερό πάνω μέρος του γραφήματος).

image_2021-01-08_at_13.49.33.jpeg