Είστε εδώ

Aνθρωπιστική βοήθεια στη Λέσβο από Αυστρία- Σλοβενία

Σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια 55 τόνων η οποία συνελέγη στην Αυστρία και τη Σλοβενία, παρέδωσε για τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες στη Λέσβο, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Νέχαμερ, στον υφυπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, ο οποίος τον υποδέχτηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στα προσφερόμενα είδη, τα οποία αποδέχτηκε η Ελλάδα από την Αυστρία μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που εκδηλώθηκε στη Μόρια της Λέσβου, συμπεριλαμβάνονται τα εξής (σε παρένθεση οι ποσότητές τους):

- Φουσκωτά στρώματα (2.700)

- Σεντόνια (2.700 σετ κλινοσκεπασμάτων

- Μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες (2.700 - φουσκωτά μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες)

- Σκηνές (400, οι 200 τύπου 1 & 200 τύπου 2)

- Κουβέρτες (7.400)

- Σετ ειδών υγιεινής υπό τα Πρότυπα IFRC (2.000)

- Σετ φωτισμού για τις σκηνές (400)

- Ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης για σκηνές (200).

Κατά την παραλαβή της σημαντικής ανθρωπιστικής βοήθειας, ο κ. Λιβάνιος δήλωσε: «είναι πολύ σημαντική η βοήθεια της αυστριακής κυβέρνησης και του αυστριακού λαού στην ανακούφιση των ανθρώπων που ζουν στην Λέσβο». Επισήμανε ακόμη, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστούν οι βέλτιστες δυνατές συνθήκες ζωής των προσφύγων στο νησί, τονίζοντας παράλληλα ότι «η αλληλεγγύη είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Ο κ. Νέχαμερ, επισήμανε από τη δική του μεριά ότι η αυστριακή κυβέρνηση προτίθεται να βοηθήσει ακόμα περισσότερο. «Υπάρχουν εμπειρογνώμονες οι οποίοι θα διατεθούν. Η Frontex έχει μια ισχυρή παρουσία στη χώρα και αυτήν μπορούμε να την ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Θέλουμε λοιπόν, σαν Αυστρία, να βοηθήσουμε εκεί που χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει πολύ σημαντική προσπάθεια για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την παράτυπη μετανάστευση. Πρόσθεσε δε πως η Ελλάδα χρειάζεται υποστήριξη για την υπεράσπιση των συνόρων, διότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Αυστρίας αλλά και όλης της Ευρώπης.