Είστε εδώ

Υπέρ της απομάκρυνσης του υπουργού Οικονομίας Αλτμάιερ το 38% των Γερμανών

Την απομάκρυνση του Πέτερ Αλτμάιερ από το υπουργείο Οικονομίας επιθυμούν τέσσερις στους δέκα Γερμανούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Forsa για λογαριασμό των δικτύων RTL και ntv. Η δυσαρέσκεια οφείλεται στα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί σχετικά με την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 52% των πολιτών δεν πιστεύει ότι υπάρχει λόγος αντικατάστασης του κ. Αλτμάιερ, ενώ το 38% έχει αντίθετη άποψη. Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι μεταξύ των ελεύθερων επαγγελματιών το 45% τάσσεται υπέρ της απομάκρυνσης του υπουργού, ενώ μεταξύ των ιδιωτικών υπαλλήλων την ίδια άποψη διατυπώνει το 61%. Σε ό,τι αφορά την πολιτική τοποθέτηση των αυστηρότερων κριτών του κ. Αλτμάιερ, πρόκειται για το 43% των Φιλελευθέρων (FDP), για το 40% των ψηφοφόρων της Αριστεράς και για το 75% των ψηφοφόρων της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η δυσαρέσκεια πάντως στο πρόσωπο του Πέτερ Αλτμάιερ είναι ιδιαίτερα έντονη και σε επίπεδο κρατιδίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, κατά τη διάρκεια της τελευταίας τηλεδιάσκεψης με την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, είχε επιτεθεί στον κ. Αλτμάιερ και στον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, λέγοντάς τους ότι υποσχέθηκαν βοήθεια «μπαζούκα» και παραδίδουν τώρα «σφεντόνες».