Είστε εδώ

Βέμπερ: Να οριστεί άμεσα κεντροδεξιός υποψήφιος για καγκελάριος

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάνφρεντ Βέμπερ τάσσεται υπέρ της εκλογής υποψήφιου καγκελαρίου των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκονωνιστών (CDU/CSU) σύντομα προκειμένου να αποφευχθεί η πολιτική ζημιά στα δύο αδελφά κόμματα. Επιπλέον, θεωρεί ότι ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Άρμιν Λάσετ, ο πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος Μάρκους Ζέντερ και η καγκελάριος Μέρκελ θα έπρεπε να εμφανίζονται ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊού.

«Η καθημερινή δημόσια έκθεση δεν ωφελεί τη δημόσια εικόνα του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) και του Χριστιανοκοινωνικού (CSU) κόμματος. Ο σχηματισμός ομάδων θα πάει τα δύο κόμματα πολύ πίσω. Μόνο μαζί μπορούμε να διατηρήσουμε την δυνατότητα να κερδίσουμε την καγκελαρία (στις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου), αυτό είναι το μάθημα των τελευταίων ετών. Γι αυτό και θα πρέπει να ληφθεί σύντομα η απόφαση ποιος θα είναι υποψήφιος καγκελάριος», είπε ο Βέμπερ σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung».

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύμφωνα με τον Βέμπερ, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο, «η υποψηφιότητα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ για την καγκελαρία θα είχε εκτεταμένες συνέπειες για την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), κάτι που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Μέσα στην Χριστιανοκοινωνική Ένωση πρέπει να γνωρίζουμε ότι το προφίλ μας ως βαυαρικό κόμμα θα αλλάξει εάν θέσουμε υποψηφιότητα για την καγκελαρία για τρίτη φορά στην ιστορία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του CSU.

Πηγή: Sueddeutsche Zeitung