Είστε εδώ

Βαρουφάκης: Προσέφυγε στο ΣτΕ, η απόφαση δεν του άρεσε και τώρα... κλαίγεται

Ως επίδειξη πολιτικής ελαφρότητας χαρακτήριζαν πολιτικοί και δικαστικοί κύκλοι την αντίδραση του Μέρα25 και του επικεφαλής του, Γιάνη Βαρουφάκη, στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγε αυτό το κόμμα. Η απόφαση δεν άρεσε στον κ. Βαρουφάκη, αφού το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα η απαγόρευση συγκεντρώσεων για λόγους δημόσιας υγείας. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το ΜέΡΑ 25 αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας αφού η Πρόεδρος του δυσκολεύτηκε αρκετά όλη την μέρα με την απόφαση που θα έβγαζε επί της προσωρινής διαταγής -μιας και συνήθως αυτές οι αποφάσεις βγαίνουν πολύ σύντομα μετά την συζήτηση της υπόθεσης-, εν τέλει αποφάσισε πως επί της αρχής -στο επίπεδο δηλαδή της προσωρινής διαταγής- είναι νόμιμη η αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης».

Ταυτόχρονα, προσθέτει το ΜέΡΑ 25, «η Πρόεδρος του ΣτΕ φρόντισε να χρεώσει την σχετική υπόθεση της προσφυγής μας σε έναν συντηρητικό - μνημονιακό εισηγητή ώστε και η οριστική έκβαση της να είναι της αρεσκείας της Κυβέρνησης».

Το ΜέΡΑ 25 εκφράζει την ελπίδα ότι «θα υπάρξει έστω και μία μειοψηφία που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα προασπίσει την Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τον Κοινοβουλευτισμό και τα πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών».