Είστε εδώ

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ διαφώνησαν με τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών!

Την ρύθμιση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς προτιμά τη δική του νομοθετική παρέμβαση και συνεπώς τη διατήρηση των υψηλών βαρών για μισθωτούς (νόμος Κατρούγκαλου).

Το άρθρο 31 του υπουργείου Εργασίας που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έχει ως αποτέλεσμα νέα μείωση των εισφορών κατά 3% και οι κυβερνητικοί βουλευτές υποστήριξαν ότι θα αυξήσει το εισόδημα των μισθωτών από 100 εως 450 ευρώ ανά έτος. Παράλληλα, σημαντική ελάφρυνση θα υπάρξει και για τις επιχειρήσεις ώστε αυτές να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε «παρών», όπως και το MέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση,  ενώ ΚΚΕ επίσης καταψήφισε.

Ο εισηγητής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος μιλώντας για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «μελανό σημείο σε ό,τι αφορά την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μισθωτοί και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που σήμερα με την κυβέρνηση της ΝΔ ελαφρύνονται πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους στερούσε αυτή την ελάφρυνση. Εχουμε μια αριστερά του χαβιαριού που αδιαφορεί για τις λαϊκές ανάγκες».

Επίθεση Πέτσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Και όμως δεν είναι fake news! Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών! Δηλαδή, είπε όχι στην αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων! Είπε όχι στην αύξηση της απασχόλησης! Είπε όχι στη μείωση της ανεργίας! Οι πολίτες κρίνουν και εμείς συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη».