Είστε εδώ

Ρεκόρ θανάτων σήμερα στην Πολωνία

Η Πολωνία ανακοίνωσε σήμερα νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό, 674, ενώ τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν το προηγούμενο 24ωρο τις 15.000.

Αν και ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων μειώθηκε από το ρεκόρ των περισσότερων από 27.000 μολύνσεων στις αρχές Νοεμβρίου, ο αριθμός των θανάτων παρουσιάζει άνοδο τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα χθες στην Πολωνία καταγράφηκαν 15.362 νέες μολύνσεις covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 924.422, ενώ αυτός των νεκρών ανέρχεται σε 14.988.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο υπουργός Υγείας της Πολωνίας Άνταμ Νιντζιέλσκι προειδοποίησε σήμερα κατά της υπερβολικής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων ενόψει των Χριστουγέννων προκειμένου να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

“Αν δεν συμπεριφερθούμε υπεύθυνα, θα έχουμε περισσότερα προβλήματα: μια νέα αύξηση των κρουσμάτων που θα φανεί τον Φεβρουάριο, αν δεν το προλάβουμε”, τόνισε μιλώντας στον κρατικό σταθμό TVP.

H πολωνική κυβέρνηση χθες Τρίτη ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τα χιονοδρομικά κέντρα ανοικτά, αν και μόνο για τους Πολωνούς, και θα επιτρέψει στα εμπορικά κέντρα να λειτουργήσουν ξανά ενόψει των Χριστουγέννων.