Είστε εδώ

Μετωπική Μητσοτάκη- Τσίπρα στη Βουλή

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Μια από τις πιο θυελλώδεις συνεδριάσεις του ελληνικού Κοινοβουλίου θα παρακολουθήσουμε αύριο Πέμπτη, εάν τουλάχιστον κρίνουμε από τις πυρετώδεις προετοιμασίες όλων των κομματικών επιτελείων που πλαισιώνουν τους πολιτικούς αρχηγούς, τα οποία από προχθές το μεσημέρι, όταν η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε τη σχετική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά.

Η κυβέρνηση αναμένεται να κινηθεί σε τρία επίπεδα, αν και η στρατηγική και οι τελικές αποφάσεις μπορεί να αλλάξουν την τελευταία στιγμή. Το πρώτο είναι η αντίκρουση των αιτιάσεων του ΣΥΡΙΖΑ περί συγκάλυψης της υπόθεσης. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει το χρονικό των γεγονότων και να απευθύνει το ερώτημα εάν οι φήμες είναι από μόνες τους αρκετές για να αποπεμφθεί ο οποιοσδήποτε από τη θέση του, ενώ δεν αποκλείεται να θυμίσει περιπτώσεις της περιόδου 2015-2019 που θα δικαιολογούσαν παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού, η οποία όμως δεν έγινε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θυμίσει ότι η πλημμυρίδα των αποκαλύψεων ξεκίνησε από εκδήλωση του Υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Σπάσε τη σιωπή» όπου έκανε τις γνωστές αποκαλύψεις η Σοφία Μπεκατώρου.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το δεύτερο επίπεδο είναι ο πρωθυπουργός να αναφερθεί στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λάβει η κυβέρνηση, όπως οι κώδικες δεοντολογίας που θα ορίζουν το πλαίσιο, εντός του οποίου θα αποτρέπεται κάθε προσπάθεια κακοποίησης και θα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ομαλής κοινωνικής και αθλητικής συμβίωσης. Το πρωθυπουργικό επιτελείο επεξεργάζεται τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στον τομέα αυτό, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στην αυριανή μέρα και θα εξαγγελθούν από το βήμα της Βουλής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το τρίτο επίπεδο θα είναι η έντονη καταγγελία από τον πρωθυπουργό της προσπάθειας πολιτικοποίησης ενός θέματος που κανονικά θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με συναίνεση και με ενωμένο τον πολιτικό κόσμο, καθώς δεν είναι θέμα ούτε ιδεολογικής διαφωνίας, ούτε πολιτικής αντίθεσης, αλλά αντίθετα ένα θέμα που έχει αγγίξει σε μεγάλο βαθμό την κοινωνία και που πρέπει να αντιμετωπιστεί από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο. «Το ελληνικό #MeToo δεν μπορεί να μετατραπεί σε βούρκο» αναμένεται να τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς να καταδικάσουν απερίφραστα τα απαράδεκτα hashtags στα social media του τύπου «ΝΔ-παιδεραστές», ή τη λάσπη που εκτοξεύεται κατά του ίδιου του πρωθυπουργού από όσους διακινούν το ψεύδος ότι δήθεν ο Δ. Λιγνάδης ήταν φίλος του, τού έκανε μαθήματα ορθοφωνίας κλπ…

Εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς «ναι μεν αλλά…» την άθλια αυτή εκστρατεία, λένε στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, τότε θα κατηγορηθεί ότι σχεδιάζει την πιο σκοτεινή και χυδαία επίθεση λασπολογίας που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες.

Είναι σημαντικό, πάντως, ότι το Μέγαρο Μαξίμου αποδίδει στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έναν «ατυχή επικοινωνιακό χειρισμό» δηλαδή την αναφορά της ότι ο Δ. Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος που την εξαπάτησε. Ωστόσο, τη στηρίζει πλήρως, λέγοντας ότι μια λάθος έκφραση δεν μπορεί να αποτελεί αιτία αποπομπής ενός υπουργού.

imerisia