Είστε εδώ

Κύπρος: Συνεχίζει την πολιτική μείωσης της ανεργίας κι αναστήλωσης της οικονομίας

Μείωση από 46,3% το 2008 σε 24,6% το 2019 καταδεικνύουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Eurostat, σε ό,τι αφορά το ποσοστό κινδύνου φτώχειας που αντιμετωπίζουν άτομα ηλικίας 65 και άνω στην Κύπρο, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου. Την ίδια περίοδο το ποσοστό κινδύνου φτώχειας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μειώθηκε από το 18,1% στο 15,9%.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι συνολικά, το ποσοστό κινδύνου φτώχειας το 2019 μειώθηκε στο 14,7% σε σχέση με 15,4% το 2018, με την Κύπρο να έχει χαμηλότερο ποσοστό κινδύνου φτώχειας σε σχέση με τον μέσο όρο ΕΕ27 που ήταν 16,8% και να σημειώνει βελτίωση στη θέση κατάταξής της από τη 12η στην 11η θέση από τις 27 χώρες της ΕΕ.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει και να εντείνει τις πολιτικές εκείνες που οδήγησαν στην ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας και τη στοχευμένη επιδοματική πολιτική. Σε αυτή την προσπάθεια επιδίωκε και επιδιώκει τη συναίνεση και τη συνεργασία με όλο τον πολιτικό κόσμο», καταλήγει η ανακοίνωση.