Είστε εδώ

Ιταλία: «Lockdown για να αποτραπεί εθνική τραγωδία»

Σύμβουλος του υπουργείου Υγείας της Ιταλίας ζήτησε να αυστηροποιηθούν πολύ οι περιορισμοί για την ανάσχεση της επιδημίας του κορονοϊού προκειμένου να αποφευχθεί “μια εθνική τραγωδία”, αφού η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας (ISTAT) ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θανάτων φέτος θα είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

“Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου, οι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν, αλλά την τελευταία φορά που είχαμε τόσους θανάτους έπεφταν βόμβες πάνω στις πόλεις μας στη διάρκεια του πολέμου”, δήλωσε χθες Τρίτη το βράδυ ο Βάλτερ Ρικάρντι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο La7.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Ρικάρντι, σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα πρέπει να επιβάλει πλήρες lockdown στις μεγάλες πόλεις.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα La Stampa ο Ρικάρντι επεσήμανε ότι η Ρώμη “καθυστερεί συστηματικά” να αντιδράσει στο δεύτερο, φθινοπωρινό, κύμα της επιδημίας του κορονοϊού.

Η Ιταλία ανακοίνωσε 846 θανάτους από covid-19 χθες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την επιδημία στη χώρα σε 65.857, τον πέμπτο μεγαλύτερο παγκοσμίως.Όπως και σε άλλες χώρες, πιστεύεται ότι ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό που ανακοινώνεται είναι μικρότερος από τον πραγματικό, διότι πολλοί άνθρωποι που πέθαναν από covid-19 στο πρώτο κύμα της επιδημίας δεν είχαν υποβληθεί σε τεστ.

Ο επικεφαλής της ISTA Τζιανκάρλο Μπανγκιάρντο δήλωσε χθες ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην Ιταλία θα ξεπεράσει τις 700.000, ενώ το 2019 ήταν 647.000.