Είστε εδώ

Η Ιταλία επιβάλλει τηλεργασία στο 75% της οικονομίας της

Σειρά μέτρων που περιλαμβάνουν την αύξηση της τηλεργασίας σε έως και 75% του συνόλου των υπαλλήλων κάθε επιχείρησης, το κλείσιμο των εστιατορίων τα μεσάνυχτα με πλαφόν έως έξι πελάτες ανά τραπέζι, ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Στα εστιατόρια, οι πελάτες θα μπορούν να είναι όρθιοι μέχρι τις έξι το απόγευμα και καθιστοί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι δήμαρχοι θα μπορούν να κλείνουν οδούς και πλατείες όπου υπάρχει συνωστισμός μετά τις 9 το βράδυ. Οι αίθουσες στοιχημάτων θα κλείνουν, επίσης, την ίδια ώρα.

Με φυσική παρουσία συνεχίζονται τα μαθήματα στα σχολεία. Στα λύκεια, οι μαθητές θα μπαίνουν στα σχολικά συγκροτήματα μια ώρα αργότερα: στις 9 το πρωί και όχι στις 8, όπως γινόταν έως τώρα. Όπου είναι δυνατόν, θα ξεκινήσουν και απογευματινά μαθήματα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Απαγορεύονται φιλικοί αγώνες ποδοσφαίρου και όλων των ερασιτεχνικών αθλημάτων που οδηγούν σε μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Σε όλα τα γυμναστήρια της Ιταλίας θα ελεγχθεί, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, η τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

«Η κυβέρνηση θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες που θα πληγούν οικονομικά από τα νέα μέτρα. Η στρατηγική μας δεν είναι ίδια με εκείνη της Άνοιξης. Τους περασμένους μήνες αυξήσαμε το νοσηλευτικό προσωπικό και διπλασιάσαμε τις θέσεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Κάθε μέρα παράγουμε, πλέον, είκοσι εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.