Είστε εδώ

Δείτε LIVE τη σφοδρή σύγκρουση Μητσοτάκη- Τσίπρα στη Βουλή

Μια από τις πιο έντονες αντιπαραθέσεις των πολιτικών αρχηγών γίνεται σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Δείτε την εδώ

 

 

Τα βασικά σημεία της πρωτομιλίας Μητσοτάκη

Κινδυνεύει η αλυσίδα των αποκαλύψεων να μετατραπεί σε κομματική αντιπαράθεση

Τα φαινόμενα βίας εναντίον των πιο αδύναμων διαπερνούν τον πολιτισμό και την εποχή μας

Απαιτούν τη στήριξη των πολιτών, τη δράση του κράτους δικαίου αλλά και τη συμμαχία της κοινωνίας

Όλα άρχισαν με τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου σε εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

«Μιλάμε- Καταγγέλλουμε- Αποκαλύπτουμε» ήταν το σύνθημά μου μόλις επικοινώνησα με την Σ. Μπεκατώρου

Στον τόπο μας έχει διαμορφωθεί πια ένα περιβάλλον ελευθερίας και ασφάλειας που μπορεί να οδηγήσει στην κάθαρση και την αυτοκάθαρση- Κάτι που δεν ήταν αυτονόητο τα προηγούμενα χρόνια που παρόμοια περιστατικά αντιμεωπίστηκαν με αδιαφορία

Το MeToo είναι κίνημα στον πυρήνα του υγιές. Αφορά τις καθημερινές μας συμπεριφορές.

Όλο αυτό που συμβαινει με το κίνημα MeToo είναι μια αφορμή να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν

Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες έχει πάρει μια περίεργη τροπή- πρωταγωνιστές δεν είναι τα θύματα

Η επικαιρότητα πλημμυρίζει με χυδαία σχόλια- Σα να χωρίζουν οι βιαστές σε αριστερούς και δεξιούς- Κάποιοι βάζουν το κίνημα αυτό των συγκλονιστικών αποκαλύψεων στο σχέδιο των δικών τους μικροκομματικών σκοπιμοτήτων

Οι ενορχηστρωτές της αθλιότητας πρέπει να βγουν από τον υπόνομο και να βάλουν την υπογραφή τους σε αυτό που κάνουν- η τοξικότητα που εκπέμπουν δηλητηριάζει την πολιτική ζωή και τελικά δυσχεραίνουν την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας

Σας ερωτώ ανοικτά: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές; Και η ΝΔ ότι διακινεί κύκλωμα ανηλίκων; Πώς τολμά βουλευτής σας (Ελευθεριάδου) να διαλαλεί ότι ψωνίζονται ανήλικα από ΜΚΟ; Με ποιο θράσος βουλευτής σας (Πολάκης) κάνει χυδαίες αναρτήσεις; Σας καλώ να απαντήσετε ως Αλέξης Τίσπρας πατέρας 2 παιδιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα 3 παιδιών

Ας ξεκαθαρίσουμε το θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων: Όταν έγινα πρωθυπουργός με επισκέφθηκαν και με ευαισθητοποίησαν κάποιοι για το ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων- Μου περιέγραψαν απάνθρωπες συνθήκες, κι αποφάσισα να ασχοληθώ- δημιουργώντας μια Γραμματεία με επικεφαλής της κα Αγαπηδάκη. Δεν θα κάνω κανενός είδους αισχρό υπονοούμενο, λέω όμως ότι εμείς λύσαμε το θέμα ενώ εσείς όχι.

Περιμένω από εσάς κύριε Τσίπρα να καταδικάσετε καθαρά, απερίφραστα τις αθλιότητες του κ. Πολάκη και κάποια στιγμή να διαγράψετε ένα στέλεχος σας για όλα αυτά που λέει και γράφει.

Σας καλώ επίσης να πάρετε καθαρή θέση για τις αθλιότητες Βαξεβάνη και να αποσαφηνίσετε σε μια γραμμή της Αυγής συμφωνείτε. Πόσες γραμμές έχει η παράταξή σας;

Επιλέξατε να μεταμορφώσετε τους «γερμανοτσολιάδες» του 2011 σε «παιδεραστές» του 2021. Η απάντηση που θα πάρετε θα είναι η ίδια.

Τον Λιγνάδη είναι ζήτημα αν τον έχω δει 2-3 φορές ως ηθοποιό. Την ίδια μέρα που υπήρξε ανώνυμη καταγγελία που τον φωτογράφιζε, μέσα σε 5ώρες ο κ. Λιγνάδης απομακρύνθηκε.

Ζητήσατε κ Τσίπρα την παραίτηση της υπουργού γιατί «έπρεπε να ξέρει». Τι να ξέρει; Αυτά που ξέρατε εσείς που τον είχατε διευθυντή της νέας σκηνής; Αυτές που ήξεραν οι ευρωβουλευτές σας όταν τον κάλεσαν σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες;

Είναι δικαίωμά σας να ζητάτε παραιτήσεις υπουργών. Αλλά δεν είναι δικαίωμά σας ο βάλτος. Αυτό που κάνετε είναι αριστερόχρωμος Τραμπισμός. Αυτές οι πρακτικές καταδικάστηκαν και στις ΗΠΑ.

Ναι η κα Μενδώνη είναι καλή υπουργός. Δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, γι αυτό ίσως έκανε επικοινωνιακό λάθος. Μεγάλο λάθος, όταν είε ότι «ο κ. Λιγνάδης είναι επικίνδυνος». Αλλά αυτό δεν αντισταθμίζει τη μεγάλη της προσφορά στο υπουργείο Πολιτισμού.

Οι φωνές που ακούγονται μας καλούν να αλλάξουμε. Ναι, οι γυναίκες δεν είναι ίσες σήμερα με τους άνδρες. Πρέπει να αλλάξει αυτό. Αυτή η κυβέρνηση διαμόρφωσε οτ πλαίσιο που επέτρεψε στα θύματα να μιλήσουν. Χαίρομαι πολύ που πολλοί κλάδοι κινητοποιούνται και δημιουργούν κώδικες δεοντολογίας.

Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται οι προτάσεις που καταθέτω. Έχουν διπλό στόχο: Να τιμωρήσουν αλλά και να προλάβουν νέα κρούσματα. Αλλάζει ο Ποινικός κώδικας και αυστηροποιούνται οι ποινές. Δημιουργείται νέα διαδικτυακή πύλη metoo.gov.gr.

Δημιουργείται μητρώο για όλους όσοι έρχονται σε επαφή με ανήλικους με αυστηρές προδιαγραφές. Σε συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους θεσπίζονται ειδικοί κώδικες δεοντολογίας σε κάθε επιχείρηση.

Στο Δημόσιο, θεσπίζεται ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα παρενόχλησης στο χώρο εργασίας. Επεκτείνουμε σε όλα τα σχολεία το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Δεν συμφωνώ στο ότι η πολιτική δεν έχει ηθική. Απλώς απέχει από την απλοϊκή ηθικολογία. Οι Αρχές της πολιτικής εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την αξιοπρέπεια του πολίτη. Τώρα είναι η ευκαιρία να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση.