Είστε εδώ

Ο Τσίπρας κάνει αντιπολίτευση και για τη δολοφονία Καραϊβάζ...

Η χθεσινή ημέρα βρήκε την ελληνική κοινωνία αποτροπιασμένη, συγκλονισμένη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και ενωμένη στην επιθυμία να διαλευκανθεί το συντομότερο το ειδεχθές έγκλημα, δηλαδή να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί.

Δυστυχώς δεν ακολούθησαν όλοι αυτή την ομοθυμία των πολιτών και «κατάφεραν» να δημιουργήσουν άλλο ένα πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης: Τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου.

Τσίπρας: Η χώρα έχει μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του δήλωση αναφέρθηκε στη δολοφονία Καραϊβάζ ως «το τελευταίο δραματικό επεισόδιο», όπως είπε, σε «μια σειρά από δολοφονικές επιθέσεις που διαδέχονται η μία την άλλη με κινηματογραφική ταχύτητα». Στη συνέχεια, εξέφρασε το λαϊκό αίσθημα, λέγοντας ότι «όταν ένας δημοσιογράφος δολοφονείται τότε η δημοκρατία τραυματίζεται. Και το κλίμα ανασφάλειας αγκαλιάζει τον κόσμο της ενημέρωσης, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία».

Στο δεύτερο μέρος της δήλωσής του, όμως, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να δώσει σαφές πολιτικό χρώμα στα λεγόμενά του. Έτσι, δείχνοντας ευθέως την κυβέρνηση, σημείωσε: «Αυτοί που είχαν κάνει σημαία τους την τάξη και την ασφάλεια, έχουν αφήσει τη χώρα να μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος και ανεξέλεγκτης δράσης μαφιόζικων συμμοριών. Αστυνομική αυθαιρεσία και βία στους πολίτες, προνόμια φύλαξης σε ημέτερους παράγοντες της σόου μπιζ, και μαφιόζικες συμμορίες που δολοφονούν ανεξέλεγκτα ακόμη και δημοσιογράφους, συγκροτούν μια εφιαλτική εικόνα».

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στην κατάληξη της δήλωσής του ο κ. Τσίπρας έκανε ακόμα πιο συγκεκριμένες τις πολιτικές του αναφορές: «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης έχουν βαρύτατες ευθύνες για αυτή την κατάντια που ρίχνει βαριά τη σκιά της στη δημόσια ζωή. Και έχουν υποχρέωση να τις αναλάβουν εδώ και τώρα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα».

Νέα Δημοκρατία: Χυδαιότητα Τσίπρα

Τίποτα από τα όσα είπε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν άφησε να «πέσει κάτω» η Νέα Δημοκρατία. Ενώ η κυβέρνηση επέλεξε να μην απαντήσει, ωστότο το Παρατηρητήριο fake news του κυβερνώντος κόμματος απάντησε σε εξίσου οξύ τόνο:

«Ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί αυτό το αποτρόπαιο και ειδεχθές έγκλημα προκειμένου επικουρώντας τα τρολ του διαδικτύου να υποστηρίξει το αφήγημα της Κολομβοποίησης της Ελλάδας δυσφημώντας εκ νέου, διεθνώς, τη χώρα την οποία κυβέρνησε.

«Αυτοί που είχαν κάνει σημαία τους την τάξη και την ασφάλεια, έχουν αφήσει τη χώρα να μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος και ανεξέλεγκτης δράσης μαφιόζικων συμμοριών» αναφέρει μεταξύ άλλων στην σημερινή του ανάρτηση.

Στην αγωνία του να αξιοποιήσει ακόμα και ένα τέτοιο τραγικό γεγονός για να πλήξει την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιστρατεύει ξανά fake news.

Τα επίσημα στοιχεία για την εγκληματικότητα διαψεύδουν τον κ. Τσίπρα αποκαλύπτοντας την χυδαιότητά του:

Το 2018 έγιναν 95 ανθρωποκτονίες και εξιχνιάστηκε το 78,54%

Το 2019 έγιναν 76 ανθρωποκτονίες και εξιχνιάστηκε το 91,19%

Το 2020 έγιναν 73 ανθρωποκτονίες και εξιχνιάστηκε το 83,17%

Ενώ οι ανθρωποκτονίες στην Αττική το 2015 ήταν 17, το 2018 έφτασαν τις 32, το 2019 24 και το 2020 έπεσαν στις 20».