Είστε εδώ

Σε πλήρη λειτουργία η ολοκληρωμένη πλατφόρμα της Allica Bank στο Λονδίνο

Η Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, υλοποίησε επιτυχώς στην Allica Bank, τη νέα ψηφιακή τράπεζα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις πλατφόρμες FMS.next και RiskAvert, για τη διαχείριση τραπεζικών εργασιών και πιστωτικού κινδύνου. Οι Profile και Allica Bank συνεργάστηκαν στενά ώστε το έργο της τράπεζας να ολοκληρωθεί επιτυχώς σε ιδιαίτερα απαιτητικούς χρόνους.

Το FMS.next είναι το core banking σύστημα της Allica Bank, που εξυπηρετεί τις omni-channel ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες, τη διαχείριση των αποταμιευτικών λογαριασμών και των επιχειρηματικών δανείων που η πλήρως αδειοδοτημένη τράπεζα προσφέρει. Επιπρόσθετα, η πλατφόρμα επιτρέπει στην τράπεζα να σχεδιάζει και να λανσάρει νέα προϊόντα γρήγορα στην αγορά. Εντός του έτους, η Allica θα θέσει σε παραγωγική λειτουργία και τις υπόλοιπες λύσεις της Profile, Acumennet για ολοκληρωμένο Treasury Management και το σύστημα πληρωμών FMS.next Payments για τη διαχείριση του συνόλου των πληρωμών της τράπεζας. Οι λύσεις της Profile διασυνδέθηκαν επίσης με διεθνείς λύσεις για Authentication services, Credit Control, KYC/KYB/AML και MIS Reporting.

Οι τραπεζικές λύσεις της Profile, υλοποιημένες στο Cloud της Microsoft Azure, αποτελούν θεμελιώδες και κρίσιμο συστατικό στην αρχιτεκτονική της τράπεζας, παρέχοντας στους πελάτες της Allica, τη δυνατότητα online και ολοκληρωμένης διαχείρισης των λογαριασμών και συναλλαγών τους. Η ταχεία υλοποίηση του έργου αναδεικνύει την ευελιξία της ομάδας της Profile καθώς και την προσήλωσή της στην έγκαιρη παράδοση απαιτητικών συστημάτων για ψηφιακές τράπεζες, στο πλαίσιο μιας ευρείας, αλλά στενά συνεργαζόμενης ομάδας.

Ο κ. Simon Bateman, CIO στην Allica σημείωσε: «Συνεργαζόμαστε με την Profile από τα πρώτα βήματα της δημιουργίας της Allica Bank, και τη θεωρούμε αξιόπιστο συνεργάτη μας που έχει συνδράμει στη δημιουργία της τράπεζας. Δουλέψαμε από κοινού με την ομάδα της Profile, έχοντας κατά νου την επίτευξη τολμηρών στόχων που είχαν απαιτητικούς χρόνους υλοποίησης. Η Profile θα συνεχίσει να μας υποστηρίζει όσο θα επεκτείνουμε το εύρος των τραπεζικών μας προϊόντων που εστιάζουν στις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ο κ. Μπάμπης Στασινόπουλος, CEO της Profile Software, προσέθεσε: « Η τραπεζική πλατφόρμα της Profile έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ευελιξία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στις ψηφιακές τράπεζες (digital banks) και σε νεοσύστατους οργανισμούς να αξιοποιούν την αρθρωτή αρχιτεκτονική και την cloud τεχνολογία, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα γρήγορη απόδοση επένδυσης (ROI) όσο μεγαλώνει η επιχείρηση. Παραδώσαμε γρήγορα στην Allica Bank, ένα αξιόπιστο σύστημα που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του πελάτη. Βλέπουμε την Allica στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως ένα μακροχρόνιο συνεργάτη και πολύτιμο πελάτη, για τη δημιουργία της νέας γενιάς digital SME banking. Το έργο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων μας στον τραπεζικό τομέα της χώρας.»

Η Profile Software έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστος προμηθευτής χρηματοοικονομικού λογισμικού, καλύπτοντας τις απαιτήσεις των σύγχρονων τραπεζών. Η εξειδικευμένη ομάδα της εταιρείας συνεργάστηκε εντατικά με την Allica Bank συμβάλλοντας στην επίτευξη του στόχου της να προσφέρει μια τραπεζική εμπειρία με τεχνολογία αιχμής αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο.

Για την Profile Software

Η Profile Software παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής στον χρηματοοικονομικό και ευρύτερο επιχειρηματικό χώρο του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα, με γραφεία σε σημαντικά χρηματοοικονομικά κέντρα και παρουσία σε 40 χώρες στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή-Ασία, Αμερική και Αφρική. H Profile Software καλύπτει ολοκληρωμένα τις ανάγκες των οργανισμών σε χρηματοοικονομικές (Financial Solutions) και επιχειρησιακές (Business Solutions) λύσεις λογισμικού, τόσο μέσω των ιδίων συστημάτων που αναπτύσσει όσο και μέσω διεθνών συνεργασιών. Διαδικτυακός τόπος: www.profilesw.com.

Για Allica Bank                                                                                                                                                                                                                                            

Η Allica Bank (www.allica.bank) ενδυναμώνει ΜΜΕ επιχειρήσεις για να πετύχουν. Έχοντας λάβει τραπεζική άδεια από τον Σεπτέμβριο 2019, έχουν αξιοποιήσει εξειδίκευση, τοπικές σχέσεις και μοντέρνα εργαλεία για να παρέχουν διαφοροποιημένη τραπεζική υπηρεσία στις επιχειρήσεις της Αγγλίας. Έχουν ξεκινήσει με επιχειρηματικά δάνεια σκοπεύοντας να προσφέρουν την πλήρη γκάμα των τραπεζικών υπηρεσιών για τη μη εξυπηρετούμενη αγορά των ΜΜΕ, ενισχυμένες με καινοτόμα τεχνολογία αλλά διαθέτοντας γνήσια ανθρώπινη σχέση και εμπιστοσύνη. Η Allica Bank πορεύεται με βασικές αρχές την αξιοπιστία, τη συνεργασία και την ευθύτητα. Αρ. μητρώου 821851