Είστε εδώ

Όλα δείχνουν brexit χωρίς συμφωνία Ευρώπης- Βρετανίας

Ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Φροστ ότι η ΕΕ παραμένει «διαθέσιμη» για να διαπραγματευτεί τη σχέση μετά το Brexit «στη βάση των νομικών κειμένων», υπογραμμίζοντας ότι αναμένει τώρα «την αντίδραση του Ηνωμένου Βασιλείου».

«Μίλησα πριν από λίγο με τον Ντέιβιντ Φροστ. Όπως είπε η πρόεδρος (της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα) φον ντερ Λάινεν την Παρασκευή, επιβεβαίωσα ότι η ΕΕ παραμένει διαθέσιμη να εντατικοποιήσει τις συνομιλίες στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα, για όλα τα θέματα και στη βάση των νομικών κειμένων. Αναμένουμε τώρα την αντίδραση του Ηνωμένου Βασιλείου», έγραψε στο Twitter o Γάλλος πολιτικός μετά τη συνομιλία αυτή.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Από την πλευρά του το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε μέσω του Ντέηβιντ Φροστ ότι "η μόνη περίπτωση να μην υπάρξει brexit χωρίς συμφωνία είναι η αλλαγή στάσης των Βρυξελλών".