Είστε εδώ

Θλιβερό θέαμα τα άδεια θέατρα στο Λονδίνο (και στην Αθήνα...)

Υπό κανονικές συνθήκες, θα έσφυζαν από ζωή. Θα ήταν υπερπλήρη. Και επάνω στη σκηνή σπουδαίοι ηθοποιοί θα έδιναν αξιομνημόνευτες ερμηνείες.

a-rodger-pampilo-master-carpenter-the-coronet-theatre.-london-june-2020-600x462.jpg

Ο λόγος για τα θέατρα του Λονδίνου. Η βρετανική πρωτεύουσα εδώ και πολλά χρόνια είναι μία από τις μεγάλες θεατρικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Για πολλούς, είναι η – με κεφαλαία το άρθρο – θεατρική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το ίδιο όμως συμβαίνει κι αλλού -κι εδώ, στην Αθήνα, όπου τα θέατρα έδιναν καθημερινά τον τόνο της πολιτιστικής μας ζωής.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αλλά οι συνθήκες δεν είναι κανονικές. Εδώ και μήνες τα θέατρα αυτά είναι βουβά.

i-deborah-mcghee-head-of-building-operations-the-globe.-600x462.jpg

Στη σειρά φωτογραφιών της «Custodians for Covid (Φύλακες για την Covid)», η με έδρα την Οξφόρδη φωτογράφος Joanna Vestey απαθανάτισε με τον φακό της την αφωνία των λονδρέζικων θεατρικών αιθουσών.

Άδεια καθίσματα και θεωρεία, άδειες σκηνές λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας.

p-greg-ripley-duggan-executive-producer-hampstead-theatre.-london-june-2020-600x462.jpg

Η Vestey επισκέφθηκε 20 αίθουσες: το Royal Albert Hall, το Globe, το Hamstead Theatre, το Theatre Royal Stratford East, το Alexandra Palace Theatre, το Bush Theatre, το National Theatre, το Richmond Theatre και άλλα.