Είστε εδώ

Στην αντιπολίτευση της Λευκορωσίας απονεμήθηκε το φετινό «Βραβείο Ζαχάροφ»

Το βραβείο Ζαχάροφ, με το οποίο τιμήθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η αντιπολίτευση στη Λευκορωσία, είναι «μια επιβράβευση του λευκορωσικού λαού», δήλωσε από τη Δανία η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια.

«Δεν είναι προσωπική επιβράβευσή μου, είναι μια επιβράβευση του λευκορωσικού λαού», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Κοπεγχάγη, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη.

«Δεν θα ήμουν τίποτα χωρίς τον λευκορωσικό λαό. Και με τον ίδιο τρόπο, αν δεν υπήρχε ηγέτης, ο λευκορωσικός λαός δεν θα ήταν ικανός να ενωθεί για να συνεχίσει τον αγώνα», δήλωσε η Τιχανόφσκαγια.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Είναι ένα σινιάλο για το καθεστώς μας το γεγονός ότι η μάχη μας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πολύ σημαντικά για τις γειτονικές μας χώρες», δήλωσε ακόμη. «Αγωνιζόμαστε και δεν θα εγκαταλείψουμε», υποσχέθηκε η 38χρονη πολιτικός, που έχει υποχρεωθεί να εξορισθεί στη Λιθουανία.