Είστε εδώ

Το μήνυμα της Ελλάδας στην Ευρώπη με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Του Παναγιώτη Πάσχου

Η σημερινή απόφαση για φυλάκιση των πρωταιτίων της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, δεν είναι μόνο ένα μήνυμα Δημοκρατίας και θριάμβου του Κράτους Δικαίου επί της αυτοδικίας, της επιχείρησης εφαρμογής του νόμου της ζούγκλας και των «μπράτσων» στη δημόσια ζωή του τόπου μας.

Είναι παράλληλα κι ένα μήνυμα που η Ελλάδα στέλνει σε όλη την Ευρώπη, στα περίπου 500 εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό δοκιμάζονται από δυνάμεις ίσως όχι ταυτόσημες, πάντως συγγενικές με τη Χρυσή Αυγή.

Ας μην κρυβόμαστε: Ομάδες νεοναζί υπάρχουν διάσπαρτες στην Ευρώπη. Κάποιες δρουν μόνες τους. Κάποιες άλλες έχουν παρεισφρήσει σε κόμματα ακραίων πολιτικών επιλογών και ακραίας διαμαρτυρίας. Το δέρμα του φιδιού, δεν είναι παρόμοιο σε όλες τις περιπτώσεις.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Όλες τους, προοπτικά απειλούν τη Δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής: Τη δύναμη του Λόγου που συνεισέφερε η Ελλάδα, την ισχύ του Νόμου που συνεισέφερε η Ρώμη, την Αγάπη και την ανοχή που συνεισέφερε η χριστιανική παράδοση της, Ευρώπης. Αυτά, εμπλουτισμένα με την πολιτιστική πορεία των Κελτών και τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε λαού που μετέχει στην κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια, έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό στην Ιστορία αμάλγαμα Αξιών και τρόπου ζωής, που πραγματικά ζηλεύει όλος ο υπόλοιπος κόσμος.

Τα εγκλήματα, η βία και η επιχείρηση κοινωνικής αποδιοργάνωσης που στο όνομα, δήθεν της «πολιτικής» εφάρμοζαν τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, έγιναν αντιληπτά από τους Έλληνες πριν από όλους τους άλλους Ευρωπαίους. Έτσι ο δημοκρατικός ελληνικός λαός απέκλεισε το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής από την ελληνική Βουλή στις εκλογές του 2019. Πριν η Γερμανία απαλλαγεί από το AfD. Πριν η Γαλλία απαλλαγεί από τον Λεπενισμό. Πριν η Ιταλία απαλλαγεί από τον Σαλβίνι, η Πολωνία από τον Κατσίνσκι, η Ουγγαρία από τον Ορμπάν, η Αυστρία από τον Χόφερ κλπ.

Το μήνυμα που έρχεται από το λαό ο οποίος επινόησε τη Δημοκρατία, είναι ξεκάθαρο: Οι πολίτες αποκλείουν την ένδυση της εγκληματικής οργάνωσης με πολιτικό μανδύα και ακολούθως η Δικαιοσύνη αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, δεν ανέχεται νεοναζιστικά μορφώματα. Κι η Ενωμένη Ευρώπη, η πρωτογενής αυτή προσπάθεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων να αναδείξουν τα κοινά τους χαρακτηριστικά σε βάρος όλων, όσα τους χωρίζουν, πρέπει να αξιοποιήσει το μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα: Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής και νεοναζί εγκληματικές οργανώσεις, δεν πάνε μαζί

Η Δίκη της Νυρεμβέργης δεν ήταν απλώς ένα δικαστήριο που εξέδωσε μιαν απόφαση.

Ήταν ένας σταθμός στην πορεία της Δημοκρατίας προς την ολοκλήρωσή της.

Κάτι αντίστοιχο, τηρουμένων των αναλογιών, είναι και η φυλάκιση των πρωτεργατών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.