Είστε εδώ

Αρχίζει και στην Ελλάδα ο Διάλογος για το Μέλλον της Ευρώπης

Με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, συναντήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αντικείμενο την εθνική πρόταση σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Κατά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, εξετάστηκε το πλαίσιο των κοινών δράσεων ενόψει της έναρξης του Διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης τον προσεχή Μάιο, που συμπίπτει χρονικά με την επέτειο των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση το γραφείου Τύπου της Βουλής και του αναπληρωτή υπουργού.

Επισημαίνεται πως ο κ. Τασούλας διαβεβαίωσε ότι η Βουλή των Ελλήνων θα συμμετάσχει ενεργά, με στοχευμένες δράσεις, καθ' όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής του Διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης, με στόχο αυτός να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ουσιαστικός και εποικοδομητικός.

Από την πλευρά του, όπως σημειώνεται, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στάθηκε ιδιαίτερα στον σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα εθνικά κοινοβούλια και ειδικότερα η ελληνική Βουλή στον πανευρωπαϊκό διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης. Επισήμανε ακόμη, ότι η Ελλάδα μπορεί να εμπλουτίσει δημιουργικά την ατζέντα με το όραμά της για μια Ευρώπη πιο ισχυρή, πιο ανοιχτή, πιο φιλόδοξη.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η ελληνική πρόταση, όπως αυτή παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον κ. Βαρβιτσιώτη στο υπουργικό συμβούλιο, περιλαμβάνει 6+1 άξονες και συγκεκριμένα: το Ευρωπαϊκό πλαίσιο Άμυνας και Ασφάλειας, τις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Συνοχής, το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή, το Μεταναστευτικό, την Έρευνα και την Καινοτομία, τη στρατηγική εμβάθυνσης της ΟΝΕ και το τρίπτυχο κράτος δικαίου - δημοκρατία - ανθρώπινα δικαιώματα.

Στη συνάντηση παρέστη, επίσης, ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, ειδικός απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.