Είστε εδώ

Ντράγκι: Επιδοτήσεις για νέες θέσεις εργασίας, όχι για διάσωση των παλαιών

Ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι προέτρεψε τις κυβερνήσεις να διοχετεύσουν κεφάλαια ενίσχυσης σε τομείς που μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για τους νέους και όχι να ξοδέψουν χρήματα για να υπερασπιστούν το status quo, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. «Οι επιδοτήσεις θα πρέπει να δοθούν αλλά ταυτόχρονα να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Ντράγκι σε διαδικτυακή εκδήλωση.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε ΕΔΩ για like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Είναι πολύ καλό εάν μια κυβέρνηση καταφέρει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να λάβει επιδοτήσεις είναι πολύ καλό για τους νέους». Ο Ντράγκι διατηρεί σε μεγάλο βαθμό χαμηλό προφίλ μετά την αποχώρησή του από την ΕΚΤ τον Οκτώβριο, αλλά έχει επανέλθει τις τελευταίες εβδομάδες σχολιάζοντας την απάντηση στην κρίση του κορωνοϊού.

Την Τρίτη, μίλησε για την πολιτική υγείας.«Πρέπει να ξοδέψουμε πολύ περισσότερα για την υγεία», είπε στον Filippo Crea, εκδότη του European Heart Journal. Για τις περισσότερες κυβερνήσεις, η πανδημία υπογράμμισε τη σημασία της ύπαρξης καλών εγκαταστάσεων φροντίδας και ενός ισχυρού συστήματος, είπε.