Είστε εδώ

Η επανεμφάνιση του κορονοϊού ρίχνει τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς μια σειρά απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων απέσπασε το ενδιαφέρον των επενδυτών από τη δέσμευση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) να συνεχίσει να παράσχει στήριξη στην οικονομία που έχει πληγεί από τον κορονοϊό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,4% στις 10:13 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές των τραπεζών και των αυτοκινητοβιομηχανιών να καταγράφουν πτώση 1,5%.

Ο βρετανικός τραπεζικός όμιλος Lloyds κατέγραψε προ φόρων ζημίες στο πρώτο εξάμηνο ενώ η Volkswagen ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες για το πρώτο εξάμηνο και περικοπή του μερίσματός της.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλετε να τα ξέρετε όλα για την Ευρώπη; - Πατήστε like στη σελίδα του EUROLETTER στο facebook

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η μετοχής της Anheuser-Busch InBev σημείωσε άλμα 9,4%, αφού ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις από την ανάκαμψη των παγκόσμιων πωλήσεων μπύρας τον Ιούνιο.

Οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές κινήθηκαν ανοδικά, όπως και η Wall Street χθες βράδυ, αφού ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δεσμεύθηκε ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και για όσο χρειαστεί» για να περιοριστεί η οικονομική ζημιά από την πανδημία και να ενισχυθεί η ανάπτυξη.