Είστε εδώ

Ανοδικά ξεκίνησε η εβδομάδα για τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές

Οι ευρωπαϊκές αγορές ανέκαμψαν τη Δευτέρα το πρωί, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στην προοπτική οικονομικής ανάκαμψης και της προόδου που σημειώνεται στα πιθανά φάρμακα αντιμετώπισης του κορονοϊού, παρακάμπτοντας τις ανησυχίες για περαιτέρω επιτάχυνση της πανδημίας.

Ο πανευρωπαϊκός δέικτης Stoxx 600 αυξηθηκε κατά 1,7% στο άνοιγμα της διαπραγμάτευσης, με τις τράπεζες να ανεβαίνουν 4,2% και να ηγούνται των κερδών καθώς όλοι οι τομείς στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σε θετικά επίπεδα.

Οι μετοχές στην Ευρώπη φαίνεται να ακολουθούν την τάση που καθξεκίνησε νωρίτεραορίστηκε στην Ασία, καθώς οι μετοχές τη ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν άνοδο, με τον σύνθετο δείκτη της Σαγκάης να σημειώνει άνοδο περισσότερη από 4%.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι είχε χορηγηθεί υπό όρους έγκριση για το αντιιικό φάρμακο της Gilead να χρησιμοποιηθεί στην ΕΕ, εγκρίνοντας δηλαδή την πρώτη "επίσημη" θεραπεία για τον ιό στην περιοχή της Ευρώπης. Στη συνέχεια, η εφημερίδα Sunday Times ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κλείνει μια συμφωνία προμήθειας 500 εκατομμυρίων £ (624 εκατομμύρια δολάρια) με τη Sanofi και τη GlaxoSmithKline για 60 εκατομμύρια δόσεις ενός εμβολίου που βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο δημιουργίας

jz-pheta.jpg.